ranking

Ögonfransserum gds (gör det själv)

Inget ger mer tillfredställelse än skapandet och tillverkandet av ens egna skönhetsprodukter. Att göra ditt eget peronliga ögonfransserum är inte svårt. Slappna av och läs vidare.

Ingredienser som behövs

Bra ingredienser gör ögonfransserum effektivare. ordet ‘bra’ måste inte betyda dyra,avancerade exotiska fruktextrakt utan de som är naturliga. Naturliga växt baserade ingredienser hjälper ge näring åt fransarnas hårsäckar och återfuktar fransarna och gör dem glansiga, starka och långa. Hemmagjorda ögonfransserum är inte lika effektiva som de vi kan köpa eftersom de inte innehåller mineraler och de saknar vissa nödvändiga vitaminer, därför bör behandlingen vara längre. Ögonfransarnas livs cykel håller på i upp till 150 dagar, vilket är lika med tiden vi bör använda vårt ögonfransserum.

Du kan skapa en lista på ingredienser baserade på dina preferenser och behov. De populäraste ingredienserna är ricinolja som stimulerar fransarnas hårsäckar och ökar blodcirkulationen. Att använda ricinolja kan orsaka biverkningar, vilket är hårförmörkning. I detta fallet så är denna effekten högt önskvärd och ingen kommer klaga på det. Nästa ingrediens som bör användas är Aloe Vera extrakt (antibakterisk och anti-inflammatorisk), Kokosnötolja (penetrerar fransarna och ger djup återfuktning), Mandelolja (gör fransarna glansiga och släta), Olivolja, Jojobaolja. Vitamin E (snabbar upp fransarnas växt och kan köpas i flytande form).

Att veta hur

Oljor bör blandas ihop med en liten mängd Petroleum för en tätare konsistens så att ögonfransserumet kan hålla fransarna bättre. Du bör blanda alla ingredienserna väldigt försiktigt och hälla blandningen i en liten flaska. Att återanvända din gamla mascara tub och borste kan vara en bra idé. Se till att du rengör alla redskap med varmt vatten och tvål innan du återanvänder dem. Hemmagjorda ögonfransserum innehåller inga konserveringsmedel; därför är det viktigt att bibehålla den högsta hygieniska standarden när den används och förvaras. Oljor kan brytas ner efter några månader så du bör inte använda ögonfransserumet länge än 3 månader. Förvara tuben väl tillsuten på en mörk, kall plats. Ha den utom räckhåll från små barn, såvida du inte vill städa upp den potentiella röran.