ranking

Fördelar och möjliga risker med ögonfransserum

Existerar verkligen den biverknings-fria skönhetsprodukten? Vi kommer försöka utveckla denna frågan i exemplet med ögonfransserum.

Fördelar med ögonfransserum

En bra egenskap med de flesta ögonfransserum är faktumet att de innehåller naturliga ingredienser. Växtextrakt förbättrar fransarnas skick i helhet och ger näring åt fransarnas hårsäckar utan att orsaka någon skada på den känsliga huden runt ögat. Listan på ingredienser har gjort enligt syftet varje enskilt ögonfransserum tjänar. De flesta produkter tillgängliga på marknaden är säkra och kan användas ev personer som bär kontaktlinser och de som genomgått kemoterapi.

Effektivitet och snabba resultat är de nästa fördelarna av att använda ögonfransserum i motsats till att använda t.ex. oljor. Vissa tillverkare garanterar att de första resultaten blir dynliga efter bara två veckor av systematisk användning. Den första månaden är tiden då fransarna får näring och återfuktning. Förlängningen och förtjockningen av fransarna kan normalt observeras under de följande veckorna av behandlingen.

Appliceringen av ett ögonfransserum skall inte vara problematisk De flesta fransprodukterna har en flytande konsistens och de appliceras på franslinjen med hjälp av en liten, spetsig borste. De andra ögonfransserumen kommer med en mascara-liknande borste för att täcka fransarna jämt från fransrötterna till deras spetsar.

Vad är de möjliga riskerna med att använda ögonfransserum?

Trotts att ögonfransserum är rika med naturliga ingredienser så finns det en risk att man inte tolererar en utav dem. Den allergiska reaktionen är ett vanligt problem när det handlar om fransprodukter. Huden runt ögonen är väldigt tunn och känslig. Om man utvecklar en allergisk reaktion på handleden så blir det absolut inte lika smärtsamt och irriterande som en vi utvecklar runt ögat. För att undvika alla negativa effekter så rådas man att utföra ett toleranstest genom att sätta ne droppe ögonfransserum på undersidan av handleden. Om någon rodnad eller klåda uppstår, så vet man att det inte är värt att använda den eftersom vår ögonhud skulle reagera likadant eller värre.